Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Grafkosten

Goedkoopste uitvaartverzekering

Goedkoopste
uitvaartverzekering

Op zoek de goedkoopste uitvaartverzekering? Een uitvaartverzekering kun je al afsluiten voor een paar euro per maand. De uiteindelijke hoogte van de premie hangt af van het verzekerde bedrag, je leeftijd en de medische vragen. Het is goed om te weten dat een uitvaart in Nederland gemiddeld tussen €7.500 en €11.500 kost, maar dat is afhankelijk van hoeveel er bij de uitvaart komt kijken.  Denk voor het afsluiten van je verzekering dus na over het volgende:

  • Wat voor verzekering zoek ik?
  • Welk bedrag past bij mijn uitvaartwensen?
  • Wat kan ik met de verzekering?

Op al deze vragen geven we antwoord in dit blog.

Monuta
uitvaartverzekering

  • Verzekerd vanaf €4,13 per maand
  • Kinderen gratis meeverzekerd
  • Jouw wensen, jouw uitvaart, onze zorg!
     

Keurmerk uitvaartzorg

Wat is de goedkoopste
uitvaartverzekering?

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Om te weten waarom deze verschillen in premie, leggen we kort uit wat deze verzekeringen inhouden.

  • Natura uitvaartverzekering: bij deze verzekering spreek je met de verzekeraar een aantal producten en diensten af die verzekerd worden. De verzekeraar heeft inkoopvoordeel en kan daar gebruik van maken. Dit betekent wel dat je keuzes minder flexibel zijn. 
  • Kapitaal uitvaartverzekering: deze verzekering keert een verzekerd geldbedrag uit, dat helemaal naar eigen wens mag worden uitgegeven. Doordat er verder geen afspraken zijn met de verzekeraar, is de premie vaak een stuk hoger dan bij een naturaverzekering. Bij een kapitaalverzekering moeten de nabestaanden ook zelf de hulp van een uitvaartverzorger regelen.
     
  • Combinatieverzekering: bij deze verzekering worden twee onderdelen gecombineerd. Een stukje diensten dat tegen een voordelig tarief kan worden aangeboden, en een geldbedrag dat vrij kan worden gebruikt voor de uitvaartwensen. De Monuta Uitvaartverzekering is zo'n verzekering. De premie blijft laag, maar er is veel mogelijk. 

 

Persoonlijke
uitvaartwensen

Hoe goedkoop de uitvaartverzekering is, heeft vooral te maken met het vrij besteedbare bedrag in de verzekering. Hoe hoger dit bedrag is, hoe hoger ook de premie.  Dit geldbedrag wordt gebruikt voor al jouw uitvaartwensen: de locatie, de kist, bloemen, auto's, gasten, eten en drinken. Daarbij is eigenlijk alles mogelijk. Bedenk dus eens voor jezelf wat je zou willen en kijk wat dit kost. Hier hebben we een handige uitvaartkostenmeter voor. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar Open Einde. 

 

Afbeelding
Vrienden bij kist

 

 

Goedkope uitvaart-
verzekering vergelijken

De Monuta uitvaartverzekering sluit je al af vanaf €4,13 per maand. Daarvoor ben je meteen verzekerd van een goede uitvaart, met de professionele ondersteuning van onze uitvaartverzorger. Het grootste deel van de verzekering is vrij te besteden aan jouw uitvaartwensen. Je hebt dus voor een lage premie veel vrijheid. Als je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken is het altijd goed om te letten op hoe de verdeling is binnen de verzekering en wat er bij jou past. 

 

Goedkoopste uitvaart-
verzekering afsluiten

Bij Monuta sluit je de goedkoopste uitvaartverzekering af met zowel de diensten van een uitvaartverzorger, als een vrij te besteden bedrag. De verzekering is al af te sluiten vanaf €4,13. Wat jouw premie is, bereken je gemakkelijk door je geboortedatum in te vullen. 

Bereken

Goedkope
begrafenisverzekering

Als je weet dat je graag begraven wilt worden, kan het zijn dat je zoekt naar een goedkope begrafenisverzekering. Een begrafenisverzekering is niets anders dan een uitvaartverzekering. Je hoeft dus niet op zoek naar een speciale begrafenisverzekering om een begrafenis uitgekeerd te krijgen. Houd er bij het vrij te besteden bedrag wel rekening mee dat begraven soms wat duurder is dan cremeren. 

 

FAQ verzekeringen / Premie

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd.

Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld in uw polis. In Mijn Monuta kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Wat zijn de mogelijkheden voor het betalen van mijn premie?

Vraagt u een nieuwe uitvaartverzekering aan? Uw premie wordt maandelijks geïncasseerd. Het is niet mogelijk uw premie contant te betalen.

Heeft u al een uitvaartverzekering bij Monuta en wilt u uw premie via automatische incasso gaan betalen? Geef dit dan aan ons door via Mijn Monuta.

Heeft u andere vragen over uw premiebetaling of het wijzigen van uw betalingswijze? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87
Onze BIC code is: RABONL2U

Wat gebeurt er als ik (tijdelijk) mijn premie niet kan betalen?

Heeft u problemen met het betalen van uw premie of heeft u een betaalachterstand? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Wanneer u de premie van uw verzekering niet betaalt of mist, ontvangt u drie herinneringen. U kunt de gemiste premiebetaling dan alsnog voldoen. Als u ook na de derde en laatste herinnering de premie niet betaalt, beëindigen wij uw verzekering. Dat betekent dat u, en eventueel medeverzekerden op uw polis, niet meer verzekerd zijn voor de kosten van een uitvaart. Om te voorkomen dat u of uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, is het belangrijk dat u uw premie op tijd betaalt. 

Heeft u vragen over uw premie of premiebetaling? Neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Heeft u financiële zorgen? Dan wijzen we u daarnaast graag op de website www.geldfit.nl. Met een anonieme test op hun website geven zij u graag tips advies over uw persoonlijke situatie.

Waar kan ik een vraag stellen over premiebetaling?

Voor vragen over uw premiebetaling kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen, wij hebben dan uw gegevens bij de hand en kunnen u direct antwoord geven. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 22 92.

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87.
Onze BIC code is: RABONL2U

Betaal ik elke maand dezelfde premie?

Gedurende een kalenderjaar betaalt u periodiek dezelfde premie. Wij hebben een beleid ontwikkeld voor het jaarlijks vaststellen van de premie. De premie kan dalen als de rente stijgt. De premie kan stijgen als de rente daalt. Bij de berekening van de nieuwe premie op basis van de renteontwikkeling, houden we ook rekening met ontwikkelingen in sterfte en kosten. Als wij u de nieuwe premie doorgeven, leggen we ook uit waarom deze is gewijzigd.
Daarnaast wordt u premie elk jaar geïndexeerd. Lees meer over indexering.  

Wat is het IBAN rekeningnummer van Monuta?

Ons IBAN nummer is: NL37 RABO 0138 7805 87

Onze BIC code is: RABONL2U