Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Kist dragen naar graf

Graf- en
crematiekostenmeter

Graf- en crematiekosten verschillen

Wist je dat prijzen voor een graf of crematie per gemeente, begraafplaats en crematoria erg uiteen lopen? Het is niet gemakkelijk om dat goed te kunnen vergelijken. Daarom voert Monuta ieder jaar het graf- en crematiekostenonderzoek uit.  Want open zijn over afscheid, betekent ook open zijn over kosten.  

Met onderstaande graf- en crematiekostenmeter geven wij je een eerste beeld van de grafrecht- en crematiekosten bij jou in de buurt. Je persoonlijke wensen hebben daarnaast natuurlijk  invloed op de totale uitvaartkosten. Weet je nu al dat je begraven of gecremeerd wil worden? Dan is het handig om te weten wat de graf- of crematiekosten bij jou in de buurt zijn, zodat je nabestaanden niet voor financiële verrassingen komen te staan. 

Heb je een uitvaartverzekering? Dan worden de graf- of crematiekosten uit het vrij te besteden bedrag betaald. Houd er dus rekening mee dat het vrij te besteden bedrag past bij de kosten van de wensen die je hebt. 

Wat kost een graf of crematie?

Met onderstaande stappen kun je zelf een indicatie van de kosten van een graf of crematie bekijken van jouw locatie naar keuze.

  1. Vul de plaats, postcode of het adres in. Dit kan zijn van je woonplaats of een andere plaats waar je begraven of gecremeerd wil worden.
  2. Kies of je begraafplaatsen of crematoria wil zien. Allebei is ook mogelijk.
  3. Je krijgt de opties bij jou in de buurt te zien. Als je op een icoon klikt, zie je  meer informatie over de kosten en de specificaties hiervan. Zo kunnen de kosten van de grafrechten en de duur van de grafrechten van invloed zijn op de prijs.

Ben je goed verzekerd?

De daadwerkelijke kosten van een uitvaart bestaan uit meer dan alleen de graf- of crematiekosten. De uitvaartkostenmeter van Monuta geeft je een indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw persoonlijke wens. Samen met de graf- en crematiekostenmeter heb je dan een goed beeld van de kosten van jouw persoonlijke uitvaart en kun je controleren of je goed verzekerd bent.

Ben je nog niet verzekerd voor jouw afscheid?  Lees dan meer over de uitvaartverzekering van Monuta of bereken je premie.

Bereken
Keurmerk uitvaartzorg

Leg je uitvaartwensen vast

Bij Monuta kun je eenvoudig en kosteloos jouw uitvaartwensen invullen. Stap voor stap helpen wij je door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart heen. 

Monuta bij jou in de buurt

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de kosten in jouw regio, neem dan contact op met een uitvaartverzorger bij jou in de buurt.

Zoek