Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Daniëlle - Open over afscheid

Open over
afscheid

Weet jij
wat het kost?

Helder zijn over kosten hoort ook bij open over afscheid zijn. Weet jij wat een afscheid volgens jouw wensen ongeveer kost? En heb je al iets geregeld om te zorgen dat jouw uitvaart straks ook betaald kan worden? Dat geeft rust. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Zodat zij straks niet voor financiële verrassingen staan. We helpen je graag op weg. 

Afbeelding
Uitvaart buiten met rieten mand

Wat kost
jouw afscheid?

Een afscheid is heel persoonlijk en voor iedereen anders. Een afscheid zoals jij dat wil. Weet je eigenlijk wat dat kost? Wil je het groot of klein? Een kist of een mand? En op welke locatie? Bedragen verschillen veel van elkaar. Maak nu voor jezelf een inschatting met onze uitvaartkostenmeter. En bespreek met degenen om wie jij geeft wat je wensen zijn en hoe je zorgt dat zij straks geen zorgen over de rekening hebben.

Duidelijk van tevoren
en geen verrassingen achteraf

Monuta is helder over kosten. We helpen je op weg om te zorgen dat jouw afscheid ook betaald kan worden, als het later zover is. Met onze uitvaartkostenmeter kun je inschatten wat jouw afscheid ongeveer kost. Onze verzekering geeft financiële rust en zekerheid.

En daarnaast past de factuur áltijd bij de begroting die je van ons kreeg. En zo niet? Dan betalen wij het verschil. Natuurlijk zie je het wel terug als er toch wat meer rouwkaarten verstuurd moesten worden dan je eerst dacht. Of als er we bijvoorbeeld meer gasten ontvingen en er dus meer catering nodig was. Maar dat zal nooit een complete verrassing zijn.

Afbeelding
Familie bereidt zich voor op de kosten

Dit beloven
we jou

Altijd een persoonlijk afscheid 
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Zodat de mensen om wie jij geeft op de best mogelijke manier afscheid kunnen nemen . Het helpt hen als je eens praat over wat je zou willen. Ook kun je alvast je wensen invullen

Altijd één vertrouwd gezicht 
In een moeilijke periode is het fijn als je één vertrouwd gezicht hebt om op te steunen. Eén van onze uitvaartverzorgers is er dan ook voor je bij iedere stap. Benieuwd welke uitvaartverzorgers bij jou in de buurt werken? Leer ze hier alvast kennen

Liefdevolle verzorging 
Onze ervaren vakmensen zorgen altijd voor een persoonlijke en liefdevolle verzorging. Met alle aandacht en respect. Als je wilt, kun je bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en meehelpen.  

Altijd een persoonlijk draaiboek 
Alles wat we afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heb je stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast. 

Geen financiële verrassingen
We zijn heel helder over alle mogelijkheden en de kosten die daarbij horen. Zo kun je zorgen dat het ook financieel goed geregeld is en weet je altijd waar je aan toe bent.  Bij ons heb je geen financiële verrassingen achteraf.

Afbeelding
Jardy

Heb het niet
zomaar liggen

Jardy is al verzekerd sinds hij 18 is. "Ik zou wel in een koets met witte paarden een laatste rit willen maken. Het zal best wel wat kosten en dat heb ik niet zomaar liggen. Ik wil alles goed geregeld hebben voor mijn familie."  

Bereken jouw kosten

Afbeelding
Sylvia

Het moet gevierd worden
maar zonder financiële kater

Sylvia heeft al precies opgeschreven hoe ze haar afscheid voor zich ziet. In kleurrijke kleding, net zoals ze is. "Ik wil zelf alles goed geregeld hebben, zodat mijn kinderen daar geen zorgen over hebben later."

Bereken jouw kosten

Afbeelding
Daniëlle

Voor mijn zoon
moet het goed geregeld zijn

Daniëlle heeft een klein zoontje. "Ik heb wel eens meegemaakt bij vrienden dat we allemaal geld moesten ophalen voor de uitvaart. Dat is wel gelukt, maar was heel stressvol. Ik wil dat het voor mijn zoon in ieder geval goed geregeld is."

Bereken jouw kosten 

Afbeelding
Gerrit

Het kan
elk moment komen

Gerrit  verwoordt wat we allemaal weten, maar waar we liever niet aan denken: "Het nadeel van de dood is, dat het elk moment kan komen." Daarom is het goed om nu al voorbereid te zijn. 

Bereken jouw kosten

Afbeelding
Floris

Door hem
denk ik er ineens over na

Floris verloor een vriend. "Als we nu met de vriendengroep bij elkaar komen, dan staan we altijd wel even stil bij hem. De dood was voor mij nog nooit zo dichtbij gekomen en laat me beseffen dat het wel goed is om erover na te denken."

Bereken jouw kosten