Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
hoofdkantoor

Verhuizing
hoofdkantoor Monuta

Monuta verhuist hoofdkantoor naar Amersfoort

Apeldoorn, 3 oktober 2024

Net voor de zomer informeerde Monuta haar medewerkers over het voorgenomen besluit haar hoofdkantoor te verhuizen van Apeldoorn naar Amersfoort. Afgelopen week heeft de directie dit voorgenomen besluit bevestigd en daarmee is de keuze voor standplaats Amersfoort definitief. De precieze locatie van het nieuwe hoofdkantoor wordt binnenkort bekendgemaakt. De verhuizing vindt waarschijnlijk plaats halverwege 2025.

Uitvaarten blijven gewoon in Apeldoorn
Monuta heeft uitvaartlocaties in heel Nederland. Natuurlijk blijven onze collega’s uitvaartverzorging gewoon in Apeldoorn werken om nabestaanden bij te staan en uitvaarten te verzorgen. We hebben namelijk twee moderne uitvaartcentra in Apeldoorn zelf, een crematorium en nog eens twee uitvaartcentra in de naastgelegen plaatsen. Voor de dienstverlening rondom onze verzekeringen kunnen mensen ons ook na de verhuizing gewoon digitaal of telefonisch bereiken. Net als nu.

Een fijne werkplek
Quinten Fraai, CEO van Monuta, licht toe waarom Monuta besluit om te verhuizen. “Al meer dan 100 jaar staan alle medewerkers van Monuta mensen bij rondom het afscheid. We zijn ervan overtuigd dat een fijne en goede werkomgeving daarbij belangrijk is. Zodat onze collega’s op de best mogelijke manier kunnen klaarstaan voor mensen die ons nodig hebben. Vandaag de dag hebben we daar iets anders voor nodig dan we in ons huidige pand kunnen bieden.

We werken veel hybride waardoor we minder ruimte nodig hebben en juist wél plek voor verschillende soorten overleggen. En áls je op kantoor bent, is dat ook om elkaar te ontmoeten. We zijn trots op onze Apeldoornse oorsprong. Apeldoorn zal altijd in ons DNA en ons hart blijven. Na een uitgebreide zoektocht vonden we uiteindelijk in Amersfoort de plek waar we ons nieuwe thuis gaan vormgeven. Zodat we ook de komende 100 jaar kunnen zorgen voor een afscheid met een goed gevoel, voor íedereen.”

Over Monuta
Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je eigenlijk zelf wilt voor jouw afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten, of mensen nu bij Monuta verzekerd zijn of niet. In totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële rust met haar uitvaartverzekering. Van de ruim 700 medewerkers werken er zo’n 230 op het hoofdkantoor. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.